Voor afspraak bel: +31 6 42 71 17 65 

cino4Tijdens het praktijkexamen beoordeelt een examinator van het CBR of je in staat bent om zelfstandig aan het verkeer deel te nemen. De examinator let onder meer op je beheersing van de auto, kijkgedrag, voorrang verlenen en het rekening houden met andere weggebruikers. Hij beoordeelt je op zeven examenonderdelen, zoals het in- en uitvoegen, het gedrag bij kruispunten en de bijzondere manoeuvres.

Een gewoon praktijkexamen duurt 55 minuten waarvan er daadwerkelijk ongeveer 35 minuten gereden wordt.

Het examen verloopt als volgt:

Jecinobutton maakt eerst kennis met de examinator, die legt je uit hoe het examen zal verlopen. De examinator zal je identiteitsbewijs willen controleren en of je je theorie-examen hebt behaald. De examinator zal je ook vragen naar het formulier ‘Zelfreflectie’, dat je van te voren hebt ingevuld. Dit formulier wordt na afloop van het rijexamen samen door jullie  besproken.

cinobutton Vervolgens gaan jullie naar buiten en op het parkeerterrein, doe je de ogen test door op een afstand van ongeveer 25 meter, een kenteken te lezen van een stilstaande auto.

cinobuttonDaarna zal de examinator enkele vragen stellen ter voorbereiding van de rit. Bijvoorbeeld over het controleren van de motorvloeistoffen, bandenprofiel en controle lampjes op het dashboard.

Hiecinobuttonrna gaan jullie rijden. Een deel van de rit bestaat uit het zelfstandig rijden van een route naar een bepaalde bestemming. Dit gedeelte duurt ongeveer 10 tot 15 minuten, hierbij moet je laten zien dat je veilig, vlot en zelfstandig kunt rijden, rekening houdende met de belangen van andere weggebruikers. Gedurende de rit zal je twee bijzondere verrichtingen moeten uitvoeren, bijvoorbeeld een                omkeeropdracht en een parkeeropdracht. Hierin mag je zelf kiezen hoe je het gaat uitvoeren.

cinobuttonJe krijgt alle kansen om te laten zien wat je kunt, je mag rustig een fout maken mits je het overige verkeer niet in gevaar brengt of hindert.

 

cinobuttonDirect na afloop vertelt de examinator van het CBR de uitslag en bespreekt hij de rit en het zelfreflectieformulier met je. Op het zelfreflectieformulier heb je vóór het examen je sterke en minder sterke punten in het verkeer gezet.

 

Om praktijkexamen te mogen doen moet je eerst in het bezit zijn van een geldig theoriecertificaat.

Eigen verklaring:

Als je examen gaat doen ben je verplicht een eigen verklaring in te vullen, deze eigen verklaring bevat 11 vragen over je lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Het CBR heeft je eigen verklaring nodig om je geschiktheid om te mogen autorijden te kunnen beoordelen. Je moet dit formulier invullen gelijktijdig met de aanvraag voor je rij examen.

Het formulier voor de eigen verklaring is te verkrijgen bij Autorijschool Cinodrive.rijbewijs1

GESLAAGD

Als je  geslaagd bent, wordt je Verklaring van rijvaardigheid en de Verklaring van geschiktheid geregistreerd in het Centraal Rijbewijzen Register (CRB). De gemeenten en het CBR kunnen dit register raadplegen om vast te stellen of je geslaagd bent voor het examen. Bij het gemeentehuis in je woonplaats, kun je tegen overlegging van een pasfoto, legitimatie en het vereiste bedrag, je rijbewijs aanvragen.

• Heb je nog vragen, neem dan gewoon even contact op.